Jeżeli nie masz pomysłu na obiad to mój garnek będzie idealną propozycją. :))

Składniki:

  1. 50 dag pieczarek
  2. puszka czerwonej fasoli
  3. puszka kukurydzy
  4. 5 dużych cebul
  5. 40 dag mięsa mielonego
  6. puszka pomidorów
  7. 70 dag czerwonej/żółtej papryki
  8. 3 łyżki oleju, sól, pieprz, papryka ostra
  9. 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką, bardzo drobno posiekanym (przeciśniętym przez praskę) ząbkiem czosnku, formujemy w małe klopsiki. Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy klopsiki na dwóch łyżkach oleju, następnie po podsmażeniu przekładamy je do garnka, na patelni smażymy bez tłuszczu pieczarki pokrojone w ćwiartki i ponownie dorzucamy do garnka, później podsmażamy paprykę pokrojoną w kostki i mieszamy z resztą podsmażonych produktów. Pociętą w pióra cebulę smażymy i dodajemy do garnka, na sam koniec dorzucamy pomidory w puszcze, kukurydzę i czerwoną fasolę. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką, dorzucamy czosnek. Jako dodatek możemy dodać kilka oliwek 🙂 Wszystko dusimy około 15-20 minut:D